pages

Tuesday, 11 October 2011

Sayang..... Jangan Bersedih......

Hye semua... ape kabar agaknye ye?? sehat2 semua kan..... Nak tanye, ade tak yang tengah bersedih sekarang ni?? ade tak? ade tak? haa... jangan tipu.. x baik.. nampak tuu...hehehe... Ataupun mungkin orang yang kite sayang tengah bersedih... Kadang2 org yang kita sayang ni, takkan tunjuk yang sebenarnye die tengah bersedih,,, Tapi, kite kena pandai teka perasaan dia... Jangan assume yang die hepy setiap mase....

Antara hint2 kalau si die tengah bersedih:
1) Awak...jgn fikir tentang saye... saye ok la awk...
2) Hurm..... xda ape la awk...
3) Eh.. yke.. Sory sye x perasan tdi....
4) Oo.... macam tu.....
5) Ape2 je la awk........
6) Sory la awk..... Sye x niat pun....
7) Banyak la awk.....
8) Saye rase x sehat la awak... Nak balik rumah awal....
9) Memang salah saye pun....
10) Awak x salah pape pun.......

Hurm.... macam mane?? Biase x dengan ayat2 macam ni....hehe... ni antara hint2 nyer sahaje... Tapi kite kne alert la kan..... What are we for?? Takkan teman waktu senang saje kan... Kekasih ni adalah segalanye rite... Teman susah, teman senang, teman sedih, teman gumbira, teman berkongsi cerite, teman mncarik idea, dan sometimes kekasih ni act as our best friend.... Bukan setakat untuk berkasih sayang saje.... Kekasih adalah sgalanye dalam hidup kita.... Jadi. sebagai kekasih.... We have to do something... Yela... xkan sampai hati kita tgk air mata org yang kite syg mengalir...... jadi ade beberapa cara yang bleh kita lakukan untuk menenangkan hati insan yang kite sayang tu................

1) Bawalah si die keluar berjalan2 di tempat yang tenang... Contohnya taman bunga, tasik dan etc.. Jangan pula bawak die ke tempat yang penuh dengan orang dan penuh dgn hiruk pikuk.... Itu akan menambahkan lagi tekanan kat dalam hati die...

2) Bila hati die da tenang sedikit... Baru kite mula slow talk dgn si die.. Jangan desak die untuk cerita masalah sbb itu akan wat die lagi xnk share masalah dgn kite....

3) Jangan risau, sebab bila die dah bersedia, die sndiri akan luahkan kat kite ape masalah yang wat die bersedih....

4) Jadilah bahu tempat die bersandar, tempat untuk die cari ketenangan hati nye....

5) Waktu tgh sedih ni, jgn pula kita tambah luka kat hati die sbb itu akan cetus masalah baru pulak kan...

6) Belikan la ape2 yang kekasih awak suka contohnye coklat ke, bunga untuk girl ke, aiskrim ke dan macam2 lagi la...

7) AND PERHATIAN UNTUK GIRLS, waktu boyfriend kite tengah bersedih.... Tolong buang sifat annoying kite tu.... Kite kne bertindak matang supaye bf kite dapat luahkan perasaan die... Sebab memang sifat lelaki, cukup sukar untuk luahkan perasaan dan air mata... Jadi kite sebagai kekasih kne faham dan respect perkare tu... Dan janganlah mendesak ataupun nak bermanje2 waktu macam ni... Silap2 nti, Kita pulak yang kne nanti...hehehehe....

Setakat ni... Tu saje yang terlintas dalam fikiran saye ni.... hehe... bile kekasih tengah bersedih, cakaplah kat die dengan penuh ikhlas dan kasih sayang macam ni... '' sayang.... jangan bersedih.... '' :)) amalkan ye... Baru la hubungan kite tu ' TIP TOP ' hehehe.... sekian saje daripade saye kali ni... Thanx sbb bace.... C u in next post ya....

TO BE CONTINUED.................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...